Злочин СБУ: спецслужбовці незаконно обшукали та пограбували бізнесмена (відео)

Під час війни правоохоронні органи та спецслужби активно викривають та нейтралізують ворога на нашій території. Але що ж стосується їхніх прямих професійних обов’язків - чи не зловживають вони своїми повноваженнями? Багато хто пам’ятає скандал з ексдепутатом Костянтином Каспровим - його звинуватили  в невиконанні обов’язків перед країною та приховуванні від СБУ.  То ж що він зробив насправді та чому ховався від правоохоронців?

Журналісти Kyiv City News розбиралися в скандалі між правоохоронними органами та Костянтином Каспровим.

Як відомо, з початку війни більшість логістичних зв’язків в Україні було порушено, але деякі компанії налагодили свої нові маршрути. Так само і Каспров один із перших запустив діяльність своєї компанії на експорт.

Як зазначив сам бізнесмен, він планував налагодити роботу компанії щодо перевалки сонячної олії в Хмельницькій області.

Для цього Каспров відправився на Хмельниччину та зупинився в готелі "Best". Він мав чималу суму грошей. Через декілька днів до його номера із перевіркою увірвалися правоохоронці.

Готельний номер та його власну автівку "перевернули з ніг на голову". Ймовірно поліціянти шукали гроші.

Такі дії правоохоронних органів - незаконні, бо в них не було дозволу на обшук приміщення та автівки.  Крім того, для обшуку також мало бути відкрито кримінальне провадження. Але і цього не було зроблено.

Каспров стверджує, що одним обшуком правоохоронці не обійшлися. На нього лаялися нецензурною лексикою, принижували та били. Це підтверджують відео з камер готелю, які журналістам вдалося отримати.

За те, щоб завершити обшук, правоохоронці вимагали 15 тисяч доларів, які потім отримали.

Крім того, один із спецслужбовців також викрав із карману верхнього одягу Каспрова гроші. За словами бізнесмена, там було 3 тисячі доларів. Цей момент також попав на відео.

Журналісти написали низку запитів до ДБР щодо цього випадку. Спеціалісти почали розслідування.

Важливо зазначити, що після початку розголосу цієї справи Каспрова викрали "люди у формі" - вони наділи йому мішок на голову, наручники та доставили до військкомату. Він додав, що його хотіли "швиденько відправити на фронт за годину", уникаючи законні процедури. Хоча він має законне право на звільнення від служби через наявність 4 дітей.

В рамках розслідування ДБР бізнесмену Каспрову двічі  було влаштовано детальний допит за усіма фактами з використанням детектора брехні. Поліграф обидва рази показав, що підприємець каже правду.

Як зазначив адвокат, наразі розслідування ДБР загальмоване.

"Почали виникати процесуальні складнощі, тобто слідчі вчинили низку дій, а після не знали, що робити далі. Але наявні камери, свідки - працівники готелю, допив постраждалого. Наявних матеріалів достатньо, щоб зібрати докази", - коментує Дмитро Хачатурович.

Журналісти, щоб встановити справедливість, також опитали персонал готелю, але ніхто не побажав спілкуватися на цю тему. В місцевому СБУ від коментарів також утримались.

Проте письмову відповідь СБУ все ж таки надали.

"За результатами перевірки, проведеної досудовим розслідуванням ДБР у місті Хмельницькому, кримінального провадження, фактів причетності СБУ до справи не встановлення", - зазначено в відповіді СБУ.

Попри те, що всі докази були зафіксовані, підозру винуватцям так і не вручили.

Журналісти Kyiv City News продовжать слідкувати за справою довкола злочинних дій правоохоронців та спецслужбовців.